• Brandskyddsmålning i Göteborg - Hedboms Måleri

BRANDSKYDDSMÅLNING I GÖTEBORG

Målarna på Hedboms Måleri utför brandskyddsmålning i Göteborg med omnejd. Brandskyddsmålning är en säkerhetsåtgärd som gör att byggnaden står säkert längre om en brand uppstår. Om byggnaden kan klara att stå längre så blir det mer tid för utrymning och släckningsarbetet blir enklare. Rädda liv och begränsa materiella skador genom att låta oss måla med godkänd brandskyddsfärg. 

Brandskyddsmålning i Göteborg för offentlig sektor, företag och privatpersoner 

I offentliga byggnader som har höga krav på brandsäkerhet så bör vi applicera ett system för brandskyddsmålning. Det ger ett bra skydd för bärande konstruktioner av både stål och trä. Det hindrar även brandfarliga gaser som kan snabba på brandförloppet från att komma fram. 

Brandskyddsfärg fungerar som så att det expanderar vid hetta och bildar ett tjockt, värmeisolerande skikt på ytmaterialet och samtidigt skyddar det även materialet bakom.  

Om det börjar brinna i ett trähus målat med brandskyddsfärg så kommer träet att förkolna istället för att antändas. Därför rekommenderar vi att måla med brandskyddsfärg även på vindar.  

Färg för brandskyddsmålning 

Vilket system med brandskyddsfärg som vi väljer att använda beror på hur förutsättningarna ser ut. Brandskyddsfärgen är snabbtorkande och fungerar att applicera på stål, aluminium, gips, betong, polyuretanskum eller trä.  

Brandskyddsfärg expanderar som sagt först när det blir utsatt för värme, så det påverkar inte estetiken i byggnaden på ett negativt sätt utan ger ett slätt och fint resultat. Det finns även varianter av vanlig målarfärg som är avsedd för att kunna måla över brandskyddsfärgen med, om det är en speciell nyans eller finish du önskar.

När det kommer till brandskyddsmålning i Göteborg så har Hedboms Måleri stor erfarenhet och bred kunskap och vi berättar gärna mer om vad som rekommenderas för just din fastighet. 

Kontakta Hedboms Måleri för brandskyddsmålning i Göteborg 

Du är varmt välkommen att höra av dig om du har frågor, för konsultation eller för en offert för brandskyddsmålning i Göteborg med omnejd.  

Snabbanslutning